Wat is NLP

Wat is NLP?

NLP is de afkorting van Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP veronderstelt dat je brein (Neuro) programmeert middels taal.

Er bestaan drie verschillende definities van NLP die elkaar goed aanvullen:
1. NLP is een communicatie technologie
2. NLP beschrijft de structuur van de subjectieve ervaring
3. NLP gaat over Modelleren

Om vaardig te worden in het toepassen van NLP verzorgt AT33 de practitioner opleiding. Een 18 daagse training verdeeld over 9 blokken van 2 dagen.
De opleiding wordt afgesloten met een examen. Indien het examen met goed gevolg wordt afgesloten ontvangt de deelnemer het internationaal erkend NLP practitioner certificaat van de ABNLP (American Board of NLP).

Wat kan je nu eigenlijk met NLP?
NLP gaat uit van een aantal vooronderstellingen die waneer eigen gemaakt een positieve en verruimende invloed hebben op hoe je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt.
Het stelt je bovendien in staat om je eigen ervaringen te beïnvloeden. Daarnaast leer je ook technieken om jezelf te sturen. Je wordt bewuster van je eigen manier van communiceren en krijgt verschillende mogelijkheden tot je beschikking om sneller en beter contact te kunnen maken met de mensen om je heen. 
 
Voor wie is NLP bedoeld?
Je bent mens omdat je in een gemeenschap van mensen leeft. Binnen die gemeenschap communiceer je met de mensen om je heen. Je kan niet "NIET" communiceren! Je kan wel je communicatievaardigheden verbeteren. NLP is dus bedoeld voor iedereen die op een uitstekende wijze wil communiceren. Dat kan gelden voor de privé situatie en zeer zeker ook voor de communicatie in een professionele omgeving. Je hebt geen vooropleiding nodig om een NLP practitioner opleiding te kunnen volgen. Wel is het handig als je bereid bent om in de spiegel te kijken en onderzoek te doen naar jezelf. Niet omdat je iets verkeerd doet, maar meer om bewust te worden van je communicatie en om daar meer mogelijkheden aan toe te voegen.